همشهری آنلاین: با آغاز یخبندان در سیبری شمار زیادی از پرندگان این منطقه سردسیر کشور روسیه برای زمستان‌گذرانی استان گلستان را انتخاب کردند و در تالاب‌های بین‌المللی، دریاچه‌ها، سدها و آب‌بندان‌های این خطه شمالی کشورمان فرود آمدند.

فرود پرندگان مهاجر سیبری در تالاب‌های گلستان

مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان روز دوشنبه در این ارتباط گفت که پرندگان مهاجر برای زمستان‌گذرانی از میانه پايیز مهاجرت خود را از عرض‌های بالاتر و نواحی شمالی سیبری آغاز و وارد حاشیه دریای خزر از جمله استان گلستان می‌شوند.

اسماعیل مهاجر افزود: بیش‌تر پرندگان مهاجر عبوری از گلستان از گونه‌های کنار آبزی هستند و پرندگان دسته جمعی نسل‌آور در تالاب‌های بین‌المللی استان به مراتب کم‌تر مشاهده می‌شوند.

به گفته وی مرغابی، غاز، قو، پلیکان، باکلان، پرستوی دریایی، سلیم، کاکایی، چنگر، اگرت، خوتکا، گیلانشاه، فلامینگو، حواصیل و تلیله از مهم‌ترین پرندگان مهاجر به استان گلستان هستند که در تالاب‌های بین‌المللی و سایر پهنه‌های آبی گلستان شامل گُمیشان، آلاگل، آلماگل، آجی گل، خلیج گرگان، دریاچه شور و صوفیکم، سدها و آب‌بندان‌های استان ساکن می‌شوند.

وی افزود: برخی از این پرندگان مانند پلیکان، فلامینگو و قو جزو گونه‌های حمایت شده و برخی نیز مانند پلیکان پاخاکستری و عقاب دریایی دم سفید از جمله گونه‌های در خطر انقراض به شمار می‌روند.

به گفته وی تالاب‌های گلستان و خلیج گرگان نخستین ایستگاه پرندگان مهاجر از سیبری و سایر مناطق شمالی سردسیر هستند و برخی از آنان پس از استراحت کوتاه، مهاجرت خود را به سمت نواحی جنوبی ایران ادامه می‌دهند.

مهاجر افزود: شرایط ویژه اکولوژیکی تالاب‌های گلستان سبب شده تا به زیستگاهی برای زمستان‌گذرانی یا زادآوری بیش از 115 گونه از پرندگان مهاجر تبدیل شود.

طبق گزارش اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان 304 گونه پرنده در این استان زیست می‌کنند که 65 درصد گونه‌های پرندگان ایران را تشکیل می‌دهد.

  • آغاز سرشماری پائیزه سرشماری وحوش در گلستان

همچنین بر پایه گزارش دیگری معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان گفت که کار سرشماری وحوش در مناطق تحت مدیریت این اداره کل از روز دوشنبه با شرکت کارشناسان و محیط بانان به طور رسمی آغاز شد.

مجتبی حسینی اظهار داشت: در این طرح که هر ساله در فصل پائیز و همزمان با جفت‌گیری وحوش انجام می‌شود، 100 تن از کارشناسان و محیط بانان گلستان به مدت پنج روز کاری مشارکت دارند.

به گفته وی سرشماری وحوش استان گلستان شامل گونه‌های علفخوار کل و بز، آهو، قوچ و میش است که در سطح مناطق تحت مدیریت محیط زیست پراکنده هستند.

آخرین آمارها حاکیست 81 گونه پستاندار در زیستگاه‌های طبیعی خود در استان گلستان زیست می‌کنند که 52 درصد کل پستانداران ایران را شامل می‌شود.

استان گلستان با مساحتی بیش از 20 هزار کیلومترمربع از نظر وضعیت توپوگرافی مناطق مرتفع، اراضی تپه ماهوری و مناطق هموار و کم ارتفاع را در بر گرفته است که تنوع در اقلیم و زیستگاه‌ها و به تبع آن تکثر گونه‌ای جانوری و حیات وحش ویژگی بارز آن است. 

کد خبر 353362

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha